Plasterki Nutelli: czekoladowe i kuszące – marzenie miłośników czekolady.

Nasze plastry Nutelli to najlepsza uczta dla wszystkich fanów Nutelli i czekolady. Obficie pokryty Nutellą deser gwarantuje słodkie chwile i radosne twarze przy każdym kęsie.

Składniki:

Ciasto:

  • 6 jajek
  • 250 g cukru
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 1 paczka proszku do pieczenia
  • 150g mąki
  • 1/8 litra wody
  • 1/8 litra oleju
  • 2 łyżki kakao w proszku

Krem:

  • 5 opakowań śmietan-fix
  • 1 litr śmietany 30%
  • 3 paczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki Nutelli
  • 1 opakowanie polewy czekoladowej

Przygotowanie:

Ciasto – Oddziel żółtka od białek. Ubij białka z połową cukru. Pozostałą część cukru dokładnie wymieszaj z żółtkiem. Do masy żółtkowej dodać cukier waniliowy, kakao, wodę i olej. Na koniec mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej i ostrożnie dodać ubite białka. Piec w temperaturze ok. 180° przez ok. 15 minut. Krem –  Pół śmietany ubić z trzema śmietan-fixami oraz z cukrem waniliowym.  Kolejną połowę ubić z nutellą i pozostałą bitą śmietaną. Ostrożnie wyłożyć na ciasto. Polewę czekoladową wyłożyć na wierzch.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!