Sałatka pieczarkowa – szybka i pyszna sałatka, z pieczywem z masełkiem na szybką kolację

Szybka i pyszna sałatka, z kromeczką chlebka lub bułeczką z masełkiem będzie pyszną kolacją lub przekąską na przykład w pracy 🙂

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 duży por ( biała i twarda zielona część)
  • 4 – 5 ugotowanych na twardo jaj
  • 5 średnich kiszonych ogórków
  • 1 mała lub 0,5 normalnej puszki kukurydzy
  • pęczek koperku 
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 kopiaste łyżki majonezu

fot. zcukrempudrem.blogspot.com

Wykonanie:

Pieczarki dokładnie umyć, ja użyłam tylko kapeluszy. Wrzucić (w całości) na lekko osolony wrzątek, gotować 10 minut, odsączyć na sitku, następnie pokroić na małe kawałki.
Por pokroić na cienkie talarki, przelać obficie wrzącą wodą, odsączyć.
Kukurydzę odcedzić z zalewy.
Jaja i koperek posiekać, ogórki pokroić w kosteczkę.
Wszystko razem wymieszać, dodać sól , pieprz, musztardę, majonez, wymieszać, schłodzić.

Tekst pochodzi z: zcukrempudrem.blogspot.com

Comments

Loading...